Karhuvaara?

Syyslomalla ravintolassa salakuuntelin vieruspöydän juttelua. Siellä innokas nuori (parikymppinen) ihmettelee äidilleen (?) metsästäjien intoa ampua susia ja karhuja. Ihmetteli myös hysteriaa, mikä nousee siitä, jos jossain on nähty susia tai karhuja ja lapset pitää saada taksikyyteihin. Milloin pedot ovat viimeksi tappaneet ihmisen?

Huvitti. Jokin aika sitten, kun olin Lieksassa opettajana, opettajanhuoneessa kuului radio. Radiossa kerrottiin, että Lieksan kaupungin koulun lähistöllä (noin 200m koulusta) oli havaittu karhu. Kyseessä oli lähes keskustassa oleva koulu. Muutama opettaja hieman naureskeli, mutta sitten yksi huomasi, että hänen oma lapsensa on siellä. Lapsia ei päästetty lähtemään kuin auton kyydissä ja karhu ammuttiin parinkymmenen metrin päästä koulusta.

Yksi kaupungin opettajista kertoi kerran ajaneensa pihasta, jolloin karhu oli juossut auton edessä parisataa metriä ihan kunnioitettavaa viidenkympin vauhtia. Täällä Haapavedellä sudet ovat raadelleet lampaita pari vuotta takaperin.

Karhuja ja susia on täällä maalla. Ei kaupungeissa. Muistakaa meidät maalla asuvatkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.