Käyttöliittymällä on väliä

Käyttöliitymä on tärkeä. Kaikilla esineillä ja tavaroilla on oma käyttöliittymänsä. Ja kun käyttöliittymäkursseilla viisaat opettajat ovat monesti kertoneet, että käytön ongelmat eivät johdu käyttäjästä, vaan käyttöliittymästä. Viime viikolla tuli ilmi, että eReseptien kanssa oli ongelmia (E-reseptijärjestelmän vika löytyi, virheellisiä reseptejä ei ole paljastunut). Tänään tuli sitten monesta tuutista korjausta ongelmaan:  Tieto: Lääkärit eivät osanneet käyttää eReseptejä – Tietoviikko, It-yritys: Sähköisen reseptin ongelmat eivät johdu ohjelmasta.

Eli ohjelma todettiin virheettömäksi ja käyttäjien tietotekniikkataidot virheellisiksi.

Kuten joissain kommenteissakin todetaan, miten käy nyt sen Pudasjärven mummon tai Kärsämäen papan, kun veikkaan, että lääkärit ovat keskimäärin parempia tietotekniikan käyttäjiä kuin mummot ja papat. Miten ihmeessä voidaan siirtää nämä käyttämään joitain KELAn tai verohallinnon www-järjestelmiä? Ja kun niiden kehittelyyn (ja varsinkin käyttöliittymän hiomiseen) on käytetty huomattavasti paljon vähemmän varoja.

Ja testaaminenkaan ei aina auta, se on nähty monesti (VR pitää lippuautomaatit suljettuna toistaiseksi, sähköinen äänestäminen).

Mikä  mättää?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.