Osallistumisympäristön palaveri Helsingissä

Tämä päivä tuli vietettyä reissaten. Aamulla autolla Ouluun ja sieltä lentäen Helsinkiin. Ja illaksi takaisin, kuten reissutyöläisen pitääkin tulla.

Helsingissä oli oikeusministeriön osallistymisympäristön palaveri. Jostain hassusta syystä (hain kansalaisraatiin) saan olla siinä mukana. On mahtavaa päästä seuraamaan tällaista projektia, jossa pääsee ihan alusta asti esittämään toiveita ja haaveita tulevasta järjestelmästä, ja joku toteuttaa (ja joku muu maksaa) ne.

Edellinen palaveri oli helmikuussa, jolloin tehtiin alustavia suunnitelmia siitä, millainen ympäristö voisi olla. Ja tänään toimittaja (Fujitsu) esitteli sitten ympäristön wireframe-malleja. Näytti ihan (ainaski minun silmään) toivotunlaiselta.

Ainiin, mikä on osallistumisympäristö… Se on oikeusministeriön hanke, jolla pyritään saamaan kansalaisia ja virkamiehiä asioimaan ja toimimaan verkossa. Asiasta löytyy verkosta oikeusministeriön sivuilta ja osallistumisympäristön blogista.

Tavoitteena olisi, että ihmiset pystyisivät osallistumaan päätöksentekoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tähän asti homma on näyttänyt hyvältä, onhan kansalaiset jo nyt mukana vaikuttamassa!

2 vastausta artikkeliin “Osallistumisympäristön palaveri Helsingissä”

  1. Hei Markus, törmäsin vahingossa tähän blogiin…toivottavasti jaksat panostaa omalta osaltasi Osallistumisympäristön palveluiden kehittämiseen jatkossakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.