Suositelta ohjelma: Batch Picture Resize

Kuinka monesti olenkaan törmännyt ongelmaan, että digikameralla otut kuvat ovat liian suuria lähetettäväksi sähköpostilla tai chatissä, laitettavaksi www-sivulle tai minnekään. Lisäksi kameran kortilla kuvat ovat väärinpäin ja kuva pitäisi saada julkaistua pikimiten. (Meillä kuvat arkistoidaan vaimon koneen kautta, joten omia kuviani en omaan koneeseeni siirrä)

Tähän on olemassa helppo apuohjelma Batch Picture Resizer. Ohjelma ladataan työpöydälle ja muunnettavat kuvat raahataan kuvakkeen päälle. Sen jälkeen ohjelma tekee kuville tarvittavat muunnokset.

Tarvittavat muunnokset ohjelma huomaa omasta nimestään: numerosarja kertoo kuvan koon, O ei jätä ohjelmaa odottamaan lopuksi Enteriä, M säilyttää EXIF-tiedot, G tallettaa kuvat hyvälaatuisina ja V kääntää kuvat EXIF-tietojen mukaan oikein päin. Lisäksi mielenkiintoinen optio on G, joka tarvitsee vielä leveyden ja korkeuden, se skaalaa kuvan käyttäen sisällön ymmärtävää algoritmia. Leveys ja korkeus vaaditaan, koska kuvan mittasuhteita voidaan skaalata vapaasti.

p.s. Voisi laittaa tähän pari mallikuvaa, mutta miten tässä uusimmassa WP:ssä saa kuvat laitettua kirjoitettaessa artikkelia?! (Nyt painike toimii oikein, ilmeisesti jokin pingback-ominaisuus sekoitti tuota media-painiketta)

Kuva skaalattu "tyhmästi" 500 pikselin leveyteen
Kuva skaalattu "älykkäästi" 500x500 neliöksi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.