Viikon sovellus: Google navigointi

Tämän viikon alkupuolella tuli vihdoin android-kännyköihinkin ilmainen navigointi ääniopastuksella, kun Googlen navigointi alkoi toimimaan nyt myös Suomessa. Enää ei pitäisi tulla Nokialaisen navigointia ikävä… Vai tuleeko?

Pari pientä testiä, reitti Haapavedeltä Raaheen, jota tulee monesti käytettyä. Googlen navigointi ehdottaa reittiä Lumimetsän kautta.

Onhan se tietenkin lyhyin, mutta matkasta on reilu kymmenen kilometriä soratietä! Asetuksista saa kyllä ”Käytä valtateitä” -asetuksen päälle, mutta silti reittivalinta pysyy samana.Reittivaihtoehtoja voi katsoa (navigointi tarjoaa reittiä Pulkkilan ja Oulaisten kautta, molemmat ovat ihan järkeviä), mutta teiden laadun arviointi on kartan perusteella vaikeata.

Asetukset ovat muutenkin yksinkertaiset, ainoastaan tuo valtatie-asetus ja maksullisten teiden käytön salliminen.

Opastusääni on miellyttävä naisääni. Ääntä ei voi vaihtaa.

Eli jos käytät Googlen navigointia, niin varaudu pienten teiden käyttämiseen!

2 vastausta artikkeliin “Viikon sovellus: Google navigointi”

  1. Navigointi ja hyvä kamera ovat syyt miksi siedän Nokia N8-puhelintani, joka nytkin on huollossa. Katsotaan vaihtavatko sen kolmannen kerran uuteen. Sen piti olla valmis tänään.
    Uutta en hanki ennen kuin Samsungin ja Intelin Meegosta jatkokehittämä Tizen on markkinoilla. Sen pitäisi ajaa Meego-sovellusten lisäksi Android-sovelluksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.