A-Linkin tabletti

Syksyllä 2008 sain työn puolesta Asuksen miniläppärin, EEEpc 901:n. Pari viikkoa takaperin sen näppäimistöstä osa kirjaimista lopetti toimimasta. Tietokone, jossa muutama kirjain ei toimi, on hyödytön. Voisihan siihen kytkeä ylimääräisen näppäimistön (jopa Bluetoothilla), mutta sitten miniläppärin olemus menisi pilalle.

Ylivieskan Kärkkäisellä törmäsin sitten houkuttelevaan kapistukseen. A-linkin pad7. Kyseessä on Androidin 2.3-versiolla varustettu kosketusnäytöllinen tabletti. Lisähoukuttimena laitteessa on näppäimistö, joka kuuluu mukana tulevaan nahkakoteloon. Hintaa laitteella on hieman päälle 200e, eli varsin houkutteleva laite mielestäni.

Onneksi maltoin mieleni… Uusimmassa MikroPC:ssä oli testattu muitakin tabletteja, joihin saa näppäimistön kiinni (iPad ja Asuksen uudemmalla Androidilla varutettu tabletti). Laitteista todettiin, ettei niitä ole suunniteltu käytettäväksi näppäimistöltä, joten laitteen käyttö on vähintäänkin turhauttavaa. Näppäimet eivät toimi totutulla tavalla.

Jään siis odottelemaan sopivaa EEE:n korvaajaa.

Lähimpänä voisi olla Asuksen X101, noin sentin paksuinen näppäimistöllä varustettu netbook, jossa on MEEGO. Hintaa laitteella on noin 200$, joten se olisi myös hintansa puolesta mielenkiintoinen. Harmi, ettei sitä saa Suomesta 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.