Division VDT4070 -> DVD/XViD

Tulipa laitettua noin vuosi sitten otsikossa mainittu perusdigiboksi. Valinta tuli tehtyä lähinnä sen takia, että siinä on kaksi viritintä. Silloin ei ollut vielä tarvetta siirtää nauhoitettuja ohjelmia tietokoneelle. Boksissa ei silloin tuota ominaisuutta ollut ja sitä ei ole dokumentoitu ohjekirjassakaan. Laitteen päivitys-sivulta löytyy usb-explorer ja -ajuri, jolla boksi voidaan kytkeä windows-koneeseen.

Netin keskustelusivuilla kerrotaan, että usb-explorerin oma mpg-muunnin pilaa nauhoitteet.

Ratkaisu löytyi, taas kerran keskustelualueelta. Tämä ohjelma muuttaa siirretyt tallenteet .ps-muotoon, josta ne voidaan sitten ProjectX-ohjelmalla demuxata erillisiksi video, ääni ja tekstitystiedostoksi.

Erilliset tiedostot saa sitten DVDAuthorGUI:lla authoroitua DVD-levylle poltettavaan muotoon. Tekstitykset voi lisätä Special-komennon takaa.

Mikäli tiedostoista tahtoo tehdä XVid-levyn YLEn tekstitysten kera, niin ProjectX:n luoma sup-tiedosto pitää muuttaa ensin vobsub-muotoon, jälleen kerran keskustelualueelta löytyvän tiedoston avulla.

Sen jälkeen otetaan kaveriksi Gordian knot (DVD-elokuvien rippaaminen XViD-muotoon sillä on varmaan kaikille niin tuttua, ettei se tarvi ohjeita…) DGIndexillä tehdään d2v-tiedosto ja avataan se Gordian knottiin. Muunnettu tekstitys lisätään tavalliseen tapaan.

Helppoa, kun sen osaa 🙂 Puolisen vuotta tuon tutkimiseen on mennyt.

5 vastausta artikkeliin “Division VDT4070 -> DVD/XViD”

  1. joo mullakin kesti tajuta sama, kunpa olis vaa löytäny tän tekstin nii olis säästyny aikamoiselta vaivalta.. noh mitäpä sillä enää on väliä – helppoa, kun sen osaa 😀

  2. Onko sulla tota ohjelmaa tallessa ? nykyään sitä ohjelmaa ei meinaa löytyy ainakaan noi linkit mitä sinulla ei toimi

    1. USB exploreria ei taida olla, sillä boksi meni kierrätykseen pari vuotta takaperin salamaniskun johdosta. CD saattaa vielä löytyä, mutta sitä en ehdi ihan heti etsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.